Turnen Heren

Vanaf de leeftijd vanaf anderhalf jaar tot…..?!
Jongens en heren van alle leeftijden kunnen bij Gymnastiekvereniging KdO Lekkerkerk terecht.

De allerjongsten kunnen met papa, mama, oma of opa terecht bij ouder- en kindgym. Lekker gymmen, klauteren en klimmen!
Voor de kleuters zijn er verschillende groepen.
In deze groepen worden spel en bewegen afgewisseld met verschillende oefeningen zoals rollen, klimmen, balanceren en springen.

Voor de jongens van 5 tot en met 11 jaar heeft KdO Lekkerkerk een specifieke turngroep. Iedere jongen kan meedoen aan turnen.
Turnen is een sport met ongekend veel uitdaging. Krachtig, snel, technisch perfect! Zo voer je als turner op de toestellen je oefeningen uit.
Er wordt geoefend op vloer, brug met gelijke liggers, ringen, rekstok en sprong.
Je traint om steeds sterker te worden, je kweekt echte mannenkracht aan!
Die kracht en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van KdO Lekkerkerk.
Je hoeft geen ster te zijn in saltospringen op de vloer, met handenstand op de brug of met reuzenzwaai aan de rekstok, al kan je dat wel worden!
Er wordt meegedaan aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op plaatselijk en regionaal niveau.

Voor de oudere heren die graag bewegen, is er de herentrimgroep.
Er wordt gewerkt aan een betere conditie en houding en naast rek- en strekoefeningen worden ook spierversterkende oefeningen gedaan.
Dit allemaal in een sfeer waar ook aandacht is voor de onderlinge contacten en gezelligheid!

In de winterperiode kunnen heren vanaf 17 jaar hun skivakantie optimaal voorbereiden door deel te nemen aan de skigym.
Een wintersportvakantie is een aanslag op het lijf. Wanneer u normaal niet veel traint kan zo’n vakantie teveel van het goede zijn.
Door ruim van tevoren te gaan trainen, is uw lichaam door een verbeterde basisconditie beter bestand tegen deze belasting.
Naast het werken aan het uithoudingsvermogen wordt tijdens de lessen ook veel aandacht besteed aan souplesse en coördinatie.
Door skispecifieke bewegingen gaan de gedachten al richting de sneeuw!

Door te klikken op een onderdeel aan de linkerzijde vindt u uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden voor jongens en heren.