Body & Mind

Body & Mind / Sportfit bij Gymnastiekvereniging KdO Lekkerkerk

Bij KdO Lekkerkerk kunt u naast gymnastiek, jazzdans en aerobic ook terecht voor de les Body&Mind / Sportfit. Deze les wordt gegeven door Henny Huizer.

Ellen: zij vertelt dat ze al ruim 3 jaar lid is van KdO Lekkerkerk en dat ze wekelijks op de woensdagavond met veel plezier naar de les Body&Mind / Sportfit gaat. Tijdens de lessen doen we na een warming-up (op leuke en afwisselende muziek) allerlei oefeningen om de conditie op peil te houden en alle spiergroepen soepel en sterk te houden/maken. Vaak combineert Henny de oefeningen ook met opdrachten om je geheugen te trainen. Dit doet zij in de vorm van dans of een spel. We maken ook gebruik van materialen zoals gewichtjes, ballen, dynabands.
De laatste 5 à 10 minuten van de les zijn erop gericht om je lichaam en geest helemaal tot rust te laten komen, zodat je weer heerlijk ontspannen naar huis kunt gaan. Henny brengt altijd veel variatie aan in de oefeningen waardoor haar lessen tot nu toe nog nooit helemaal hetzelfde zijn geweest.

Henny: ik wil hier nog aan toevoegen dat deze les ook geschikt is voor mensen die moeten revalideren. Er is in de lessen namelijk geen enkele vorm van competitie of prestatiegerichtheid naar anderen toe. Ieder doet de oefeningen uitsluitend voor zichzelf. Leeftijd en conditie doen er niet toe. En er is géén sprake van een “zweverige sfeer”. De lesstof beperkt zich tot nuchtere en rationele werkvormen.

U kunt zich hier inschrijven als nieuw lid of voor de twee gratis proeflessen.