Jazz

Jazz is veruit de grootste discipline van Bewegen op Muziek binnen de vereniging.Vanaf de leeftijd van 5 jaar zijn er verschillende jazzgroepen bij KdO.
Bij jazz wordt er door de leiding een choreografie bedacht op de muziek en deze choreografie wordt aan de groep aangeleerd, met als eventueel doel een optreden.
Het doel is altijd het aanleren van een of meerdere dansen, die opgevoerd worden bij verschillende dansevenementen. Ook zit er altijd een wedstrijdelement in: het meedoen aan een Regionale Demogyjada kan leiden tot een uitnodiging voor een Theaterdemogyjada of zelfs de Landelijke Demogyjada, het hoogst haalbare resultaat binnen de recreatieve jazz.

Jazz 1 (vanaf 18 jaar)
Indeling van de les
De lesopbouw bestaat uit een inleiding, spierversterkende- en/of lenigheids oefeningen en een danscombinatie.

Dansen
Tijdens de danscombinatie werken we gedurende een aantal maanden aan één of meerdere dansen om mee te doen op de uitvoering, demogyjada en strejada.  Jazz 1 is geen beginnersgroep maar uiteraard ben je altijd vrij om het te proberen. Je kunt 2 keer gratis meedoen.

Jazz 2 (14-18 jaar)
Indeling van de les
We beginnen altijd met een opwarming van ons lichaam. Even alle spieren warm maken. Vervolgens dansen we over de lengte van de zaal of doen we een ander kort dansje. Hiermee oefenen we nieuwe passen die we later kunnen verwerken in onze dans. Ook doen we oefeningen in de les om leniger te worden en om onze spieren te trainen. We eindigen altijd met een dans. We dansen op allerlei verschillende soorten muziek, van pop tot musical en andere stijlen. Als we druk aan het oefenen zijn voor een uitvoering, warmen we alleen even op en gaan we daarna gelijk aan de dans oefenen. Die moet er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien!

Dansen
We werken op het moment aan 2 dansen. Een opwarm dansje op Carwash, een lekker swingend nummer! Bij deze dans gebruiken we ook een emmer om mee te dansen. Verder werken we ook al een dans voor de demo. Dit doen we op muziek van Marco Borsato met het nummer De Verliezer. Dit is een hele rustige en mooie dans.

Jazz 3 (12-14 jaar)
Indeling van de les
De meiden moeten eerst warm worden en beginnen dan ook met een warming-up. Tegenwoordig is dit Camp Rock, de gezamenlijke dans van jazz 3, 4 en 5. Hierna gaan we door met het rekken en strekken van de spieren. Vervolgens gaan we verder met de dans voor dit seizoen.

Dansen
Deze meiden hebben voor DJ Tïesto samen met het nummer van High School Muscical Humuhumunukunukuapuaa gekozen, als nummer voor hun dans dit seizoen. De meiden waren zo enthousiast dat ze ook wel eens met attributen wilde dansen. En dat is gelukt: dit jaar gaan ze op vakantie met een koffer. En wat er verder nog gebeurd in de dans, moet je  zelf maar komen bekijken!

Jazz 4 (10-11 jaar)
Indeling van de les
Natuurlijk beginnen de lessen altijd met een warming-up of een dansje. Nu is het vaak Camp Rock, de gezamenlijke dans van jazz 3, 4 en 5. Hierna gaan we door met het rekken en strekken van de spieren. Dit doen we natuurlijk om nog beter te gaan dansen! Vervolgens gaan we verder met de dans voor dit seizoen.

Dansen
Ook dit jaar mochten de meiden weer een liedje kiezen. Dit seizoen kwamen ze met het idee om een dans te maken op het nummer Love Sick van EliZe. Ze waren gelijk enthousiast en werken erg hard aan deze dans.

Jazz 5 (9-10 jaar)
Indeling van de les
De lessen beginnen altijd met een warming-up of een dansje. Dit is vaak Camp Rock, de gezamenlijke dans van jazz 3, 4 en 5. Hierna rekken en strekken we alle spieren en daarna gaan we verder met de dans voor dit seizoen.

Dansen
We werken op het moment aan een dans op ‘Fascination’: een super leuke dans met super leuke meiden!! En dit jaar mogen we in jurkjes dansen.

Jazz 6 (7,5-9 jaar)
Indeling van de les
We beginnen vaak met de inleiding en wat kleine spieroefeningen, deze krijgen de meiden vaak van juf Fleur en juf Chantal die leren voor jazzjuf.
Daarna gaat juf Mandy verder met de les. Het is hard werken maar wel heel gezellig.

Jazz 7 (5-7,5 jaar)
De les bestaat uit een stukje dans als opwarming, pasjes aanleren die we gaan gebruiken voor de dans en natuurlijk oefenen we hard voor de komende uitvoeringen. De meiden doen net als alle oudere groepen mee aan minimaal 3 uitvoeringen per jaar. Ze dansen op de uitvoering van KdO Lekkerkerk, de Demogyjada en de Strejada.

Lijkt het je leuk om een keertje te komen kijken of zelfs gelijk al je dansschoenen aan te trekken en een lesje mee te dansen ?